У четвртак, 18. јула 2024. године, са благословом Његовог Високопреосвештенства Митрополита нишког г. Арсенија, у Народном музеју Топлице одржани су још једни у низу "Духовни разговори", као део прославе храмовне и градске славе у Прокупљу.

Вече је започето отварањем изложбе "Ризница храма Светог Великомученика Прокопија у Прокупљу", која ће трајати до септембра 2024. године, као плод заједничке организације Народног музеја Топлице и храма Светог Великомученика Прокопија. Аутори изложбе су јереј Далибор Мидић и јеромонах Игњатије Ђорђевић, уз стручну сарадњу Дарка Жарића, Драгана Поповића и Маје Димић из Народног музеја Топлице. Изложба је посвећена обележавању 1090 година постојања храма Светог Великомученика Прокопија у Прокупљу, а сви заинтересовани ће у наредном периоду моћи да виде сачуване драгуље историјског наслеђа  древног прокупачког храма изложене у сали музеја.

Након отварања изложбе, присутном аудиторијуму је свечаним казивањем своју збирку поезије "Ослушни ветар" представила песникиња Снежана Теодоропулос.

Песничкој изведби је уследило предавање протојереја-ставрофора Милоша Весина. Тема овогодишњих "Духовних разговора" било је тражење одговора на питање:

"Да ли се љубав безусловно добија, или је треба заслужити?"

Предавању су присуствовали Његово Високопреосвештенство Митрополит нишки г. Арсеније, свештенство и монаштво топличког краја, као и мноштво заинтересованог верног народа Прокупља и околине.

Предавање оца Милоша можете послушати овде.