Председници општина Лучани и Ариље, господин Миливоје Доловић и господин Предраг Маслар, у пратњи господина Милије Миленковића, 16. фебруара 2023. године, посетили су Епархију нишку.

Господин Милија Миленковић је пренео поздраве Његовом Преосвештенству Епископу нишком г. Арсенију од државног секретара Крста Јањушевића и Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, и жељу за заједничку сарадњу на добробит социјално угрожених породица у општини Медвеђа.

Циљ посете двојице председника општина из Западне Србије јесте потписивање уговора о личној донацији, који се односи на започети пројекат Верског добротворног старатељства Епархије нишке „Добри Самарјанин“ изградње насеља за социјално угрожене породице у општини Медвеђа.

Испред ВДС-а уговор је потписао Преосвећени Владика Арсеније, који се бираним речима захвалио добротворима на овом хуманом гесту, притом им уручивши благодарнице.

Потписивању овог уговора присуствовао је и координатор ВДС-а Епархије нишке протонамесник Синиша Никитовић.

Овај хумани гест двојице председника је потврда да социјално угрожено становништво са југа Србије није само брига Епархије нишке и локалне власти, већ и читаве наше земље.