У четвртак, 22. јуна 2023. године, Његово Преосвештенство Епископ нишки г. Арсеније посетио је Медвеђу, заједно са координатором Верског добротворног старатељства Епархије нишке "Добри Самарјанин", протонамесником Синишом Никитовићем.

Повод посете било је благосиљање дома осмочлане породице Нешковић, којој је припала друга новоизграђена кућа у оквиру пројекта који води Верско добротворно старатељство Епархије нишке "Добри Самарјанин". Породицу Нешковић чине отац Радош, мајка Јелена и деца Марија (16), Видак (14), Вукашин (13), Маријана (11), Василије (10) и Веселин (9). Овај дом је донација Хуманитарне организације "Срби за Србе", коју је данас представљала Марија Моровић, PR менаџер ове организације, као и породице Рајовић из Пећи, чији је најстарији члан, господин Милорад Рајовић, овом приликом био присутан заједно са својим унуком и имењаком Милорадом Рајовићем.

Након освећења дома, породици Нешковић уручени су кључеви новог дома, као и икона Светог Оца Николаја Мирликијског Чудотворца, кога прослављају као свог небеског заштитника. 

Преосвећени Владика и председник Општине Медвеђа Драган Кулић честитали су усељење породици Нешковић, пожелевши им срећну будућност у новом дому. Координатор Верског добротворног старатељства Епархије нишке "Добри Самарјанин", протонамесник Синиша Никитовић упознао је присутне са даљим плановима везаним за реализацију овог пројекта, наиме, да се на јесен ове године планира, уз Божију помоћ, и финализација преосталих домова. Такође, овом приликом је породици Рајовић од стране организације "Срби за Србе" свечано уручена захвалница.

На крају је посећена парцела на којој је започета израда темеља за још две нове куће. Координатор Верског добротворног старатељства Епархије нишке "Добри Самарјанин", протонамесник Синиша Никитовић и извођач радова, господин Миломир Ђоковић, упознали су Његово Преосвештенство и председника Кулића са динамиком радова.

Епархија нишка и овом приликом позива све вољне да узму учешћа у материјализацији овог пројекта, са хуманим циљем да се породицама у потреби помогне да добију пристојан дом.

Вашу донацију можете уплатити на рачун Верског добротворног старатељства Епархије нишке "Добри Самарјанин" 265-4050310001316-72

ПОШАЉИ ВДС НА 4018 - цена поруке је 100 динара.