У уторак, 23. јула 2024. године, Његово Високопреосвештенство Митрополит нишки г. Арсеније дочекао је у двору нишке Епископије господу Милорада и Николу Рајовића из Београда, родом из Пећи, директоре фирми "Рај Прагови" и "Рај Ибелик".

Повод састанка било је потписивање уговора о донацији, по коме ће господа Рајовићи донирати средства потребна за набавку нових звона од укупно једне тоне за храм Вазнесења Господњег у Медвеђи.

Потписивању уговора присуствовао је и протонамесник Синиша Никитовић, координатор Верског добротворног старатељства Епархије нишке "Добри Самарјанин", које је у Медвеђи нарочито присутно кроз хуманитарне акције мањег или већег обима.

У једној од највећих акција Верског добротворног старатељства, током које је до сада изграђено пет домова, са још два у изградњи, за потребе социјално угрожених вишедетних породица из Медвеђе, учешће је узела и породица Рајовић, донирајући средства потребна за изградњу једне од кућа. На овај начин, хумани Рајовићи настављају да помажу свом народу, како на пољу основних животних, тако и на пољу његових духовних потреба, чему ће нарочито допринети набавка нових звона, која ће на молитву позивати народ Медвеђе, истовремено представљајући и један од украса ове горњојабланичке варошице.