DSC 00322

У четвртак 11. октобра 2018. године, Његово Преосвештенство Епископ нишки Г. Арсеније је у пратњи господе Дејана Станојевића из Лесковца, Перице Јанковића из Каоника, Драгише Јанићијевића, Драгана Николића, протонамесника Далибора Стефановића, архијерејског намесника јабланичког, јереја Бобана Вуковића, пароха у Медвеђи, јереја Драгана Илића, пароха у Сијаринској Бањи и јерођакона Нектарија (Ђурића), поново обишао пет вишедетних породица у општини Медвеђа.

Епархија нишка је уз помоћ Млекаре „Еко-млек“ из Каоника код Крушевца, Месаре „Браћа Ђокић“ из Лесковца, Фабрике намештаја „Мита“ из Лесковца и „Sava Sistems doo“ из Крушевца, и Кола српских сестара из Каоника обезбедила пригодне пакете са храном, одећом, играчкама и кућном хемијом за ове породице.

Најпре је посећена породица Ковинић из села Газдаре, која има седморо деце, којима је овом приликом донирана и крава. Том приликом Епископ је и посетио храм Светог Пантелејмона у селу Газдаре који је у изградњи.

Након тога, Епископ је у пратњи добротвора посетио породицу Стефановић у Црном Врху, која има седморо деце и живи у врло лошим условима. Затим породицу Величковић из села Реткоцер, са деветоро деце, којој је поред пригодних пакета такође донирана крава. У селу Реткоцер живи и породица Тодоровић, која има шесторицу дечака и живи у врло тешким условима. Напослетку Епископ је посетио породицу Стојковић у Сијаринској Бањи, са деветоро деце, којима је поред пригодних пакета донирана и једна веш машина.

Епархија нишка овом приликом позива све људе добре воље, да помогну породицу Стефановић у Црном Врху и породицу Тодоровић из Реткоцера, којима је свака помоћ добродошла.

{oziogallery 2259}