DSC 0191
Његово Преосвештенство Епископ нишки Г. Г. Арсеније служио је чин освећења тек завршеног Централног магацина Епархије нишке у кругу Богословије "Светих Кирила и Методија" у Нишу у недељу, 19. маја 2019. године, након што је у нишком Саборном храму началствовао Светом архијерејском Литургијом.

Владики нишком саслуживали су протојереј-ставрофор Милутин Тимотијевић, ректор Богословије, протојереј-ставрофор Бранислав Цинцаревић, старешина Саборног храма у Нишу, протојереј Миодраг Павловић, протојереј Борислав Стаменковић, јеромонах Нектарије (Ђурић), протођакон Стеван Кричка и ђакон Ђорђе Филиловић.

Преосвећени Владика је своју беседу започео радосним хришћанским поздравом "Христос васкрсе" а онда се захвалио свим ктиторима, приложницима, запосленима у епархијском магацину и свима онима који су се, посебно последњих дана, потрудили да зграда Централног магацина изгледа веома лепо, као и добротворима захваљујући којима постоји и пут до магацина.

Владика је затим доделио архијерејске грамате заслужним појединцима за показану љубав и несебичну помоћ при уређењу Централног магацина Епархије нишке.

У згради нишке Богословије у којој су првобитно, након протеривања нашег народа са Косова и Метохије, били смештени ђаци Богословије "Светог Кирила и Методија" у Призрену, у последњих годину и по дана обављали су се радови како би на овом месту био направљен Централни магацин Епархије нишке из кога се манастири и црквене општине снабдевају свим потребним црквеним стварима.

Ова замисао, да се након пресељења Богословије у нову зграду, старој згради одреди садашња намена, потекла је од Његовог Преосвештенства Епископа нишког Г. Г. Арсенија, одмах по његовом увођењу у трон Епископа нишких у августу 2017. године.

Његово Преосвештенство Епископ нишки Г. Г. Арсеније



{oziogallery 1957}