IkonaLjudskoLiceBogaПоштовани,

Епархија нишка је у сусрет великој прослави која ће се у нашем престоном граду Нишу Божијом помоћу одржати јубиларне 2013. године издала монографију „Икона Христа“. Ова монографија је плод деценијског истраживачког рада Његовог Преосвештенства Епископа нишког Господина Др Јована.

Већина нишке јавности имала је прилику да се са садржајем монографије упозна на промоцији 23. октобра 2011. године, у сали светосавског дома у Нишу.

Монографија „ Икона Христа “ је првина труда која се приноси на дар Господу „од свих и због свега“, дело Архипастира Цркве Константиновог града Ниша, посвећено сваком човеку као Боголиком бићу - као икони Божијој.
Јубиларна прослава која 2013. године очекује овај древни Константинов град, достојна је велике пажње и припреме, јер се прославља милост Божија изливена на лик Цара који је рођен у Богом изабраном граду Нишу. Едикт који је у Милану 313. године донео свети Цар Константин није величао слободу само онога доба, него нас и седамнаест векова касније обавезује да поштујемо, а као Хришћане и да волимо овај разнолики свет у коме живимо.

Ово капитално дело је прво у Едицији коју Епископ нишки Господин Јован припрема као уздарје свих Великом Цару светом Константину. У припреми су сличне монографије које за циљ имају да на најдостојнији начин расветле лик Пресвете Богородице и светог Равноапостолног Цара Константина.

Монографија је штампана на три језика и то на: српском, руском и енглеском, поред своје веома богате богословске садржине, оплемењена је најлепшим Православним иконама, древним розетама и вињетама. Као таква, достојан је дар којим би се древни Nais и модерни Ниш могао представити Хришћанској Европи.

Уколико желите да своју библиотеку обогатите овом монографијом, или своје ближње обрадујете заиста вредним поклоном, можете се обратити служби Епархије нишке на бројеве: 066 800 5044 018 297 397 или путем наше електронске адресе Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.


С поштовањем
Православна Епархија нишка