DSC02607Недеља Светих Отаца по телу Христових

У недељу пред Божић када вршимо спомен Светих Отаца по телу Христових, Његово Преосвештенство Епископ нишки Господин Јован је служио Свету Архијерејску Литургију у нишком Саборном храму уз саслужење више свештенослужитеља Константиновог града. На крају Литургије Владика је одржао поучно слово свештенству и вернима, а затим је пригодним поклонима даривао децу која су га по обичају свезала.

Ову недељу пред Божић Владика је одредио као дан сабрања ученика средњих богословских школа, а који су клирици нишке Епархије. Са њима је уприличио сусрет у згради Епископије.


DSC02645Теме сабрања су свакако биле, актуелни проблеми и дешавања у животима будућих свештенослужитеља. Владика је ђацима говорио о подобности кандидата за ступање у свештенички чин, о вредсностима које би требало да буду најлепши украс ликова будућих пастира Цркве. Незаобилазне су биле и теме савремених проблема адолесцената, Владика је упутио практичне савете за борбу против разних порока којих је данас све више у борби против човечности, нагласивши да“ ми нисмо од овога света“ и зато нам предстоји велика борба са искушењима света у коме привремено боравимо.

Сабрање је протекло у духу празника Св. Отаца, Владика је и овог пута пројавио своју очинску бригу и љубав, трудећи се да изнађе решење за проблеме своје младе пастве, која је по Његовим речима „Будућност Цркве“.

Н а крају сабрања Владика је свима поделио благослове и дарове, свима желећи да предстојеће празнике Рождества Спаситељевог проведу у миру, у својим црквама и домовима. 
DSC02659DSC02656


01.01.2012. Beseda Episkopa u Nedelju Svetih Otaca.mp3