DSC 2698Света Служба и групно крштење у Светиниколској Цркви у Нишу

Предпразништво празновања великог празника Рождества Христовог почело је Литургијским слављем  у граду Нишу, на празник светих угодника Божијих Игнатија Епископа Антиохијског Богоносца, Данила другог Архиепископа Српског и Јована Кроштатског.
У Храму светог оца Николаја у Нишу Епископ Др Јован служио је свету Службу  на којој је миропомазао четрдесетак новокрштених душа, претежно полазника веронауке који до сада нису били активни чланови Цркве Христове.

Данашњи дан је заиста празник Педесетнице за наш град, Црква је добила нове чланове који су се данас након примања свете Тајне Крштења присајединили са Господом и целом пуноћом Црквеном примањем Светиња Тела и Крви Христове, а свакако је посебан за Цркву догађај и рукоположење у презвитерски чин  ђакона Бојана Крстића координатора за верску наставу Православне Епархије нишке.

Преосвештени Владика је у својој беседи богонадахнутим речима расветлао ликове данашњих светих, и као и увек позвао сабрани народ  да се трудом у животу уподобимо светитељима који се у Цркви Христовој данас прослављају. Након свете Литургије, деца која су полазници „Креативне радионице“  приредили су кратку представу, у сусрет презницима Рождества Спаситељевог.

02.01.2012. Beseda Episkopa na svetog Ignjatija Bogonosca.mp3