20. марта 2014, Његово Преосвештенство Епископ нишки господин др Јован посетио је са свештенством Капелу Светих Безсребника Козме и Дамјана у кругу Војне Болнице у Нишу где је Епископа нишког дочекао Управник војне болнице, пуковник прим. др Радиша Витас, спец.интерне медицине, гастроентерохепатолог, са својим сарадницима. Повод за састанак је сагледавање стања у којем се налази капела и договор о радовима на првој фази адаптације при враћању капеле њеној првобитној намени.
DSCN0453Богу хвала, позитивним одговором Министра одбране Републике Србије на молбу Епископа нишког, да се капела која је саграђена 1918, а која се тренутно користи као зграда паталогије Војне Болнице, крунисани су напори за њено враћање у богослужбену намену и тиме исправљана једна историјска неправда. Управник за војно здравство, Министарства одбране, начелник г. проф др Зоран Поповић, бригадни генерал,известио је дописом Епископа нишког о повољном одговору на молбу. Тиме је дугогодишње очекивање Цркве у Нишу да се капела врати у богослужбену функцију испуњено, на чему се је Епископ нишки писмено захвалио.
Данашњи сусрет је протекао више него срдачно уз топлу гостопримљивост управника Војне болнице г. пуковника Радише и његових сарадника. При обиласку, Управник је Епископу нишком показао и споменик из 1919. страдалим и похрањеним унутар круга војне болнице нашим сународницима. То је, уз чињеницу да је капела просторно близу ''Ћеле Куле'', Епископа нишког подстакло да благослови и објави да ће по адаптацији капела бити посвећена Светим нишким новомученицима, што је све присутне обрадовало.
На крају састанка, пожело је Његово Преосвештенство да се што пре започне Служба Божија у капели Св. новомученика нишких и да се свако одговорно прихвати свог удела у остваривању овог циља.