Припадници 3. Бригаде Копнене војске крштени су у уторак 15.04. у војничкој цркви Светог Симона монаха. Свету тајну крштења обавио је епископ јегарски господин Порфирије уз саслужење војних и свештеника епархије нишке. Владика Порфирије је истакао да је враћањем војних свештеника у касарне унапређена сарадња са ВС. Крштено је 15 официра, подофицира и професионалних војника припадника треће бригаде копнене војске. Преосвећени владика Порфирије је говорио о значају свете тајне крштења и сарадњи СПЦ и Војске Србије.

Крштење није само леп обичај који негује српски народ, већ је то улазак у цркву Христову која надилази све границе и поделе међу људима. Крштење је само почетак живота у цркви који подразумева труд и покушај читавим својим бићем да се негују хришћанске врлине, тј. да се испуњавају заповести Христове, а хришћански живот се потврђује кроз учешће у Светој литургији. Између Цркве и Војске не само да постоји сарадња, већ се са војним свештеницима који су присутни у касарнама, ради о послу на истом пољу.“ - поручио је епископ Порфирије.

krstenjeukasarniПреосвећеном епископу јегарском Порфирију саслуживали су капетан Слађан Влајић, главни војни свештеник, војни свештеници из других бригада и свештеници епархије нишке, а уз присуство бригадног генерала Желимира Глишовића, команданта треће бригаде. Потпуковник Жељко Петровић је рекао да је сам чин крштења за њега и његову породицу свечана и узвишена свечаност, а десетар Ивана Симоновић је истакла да је срећна што је део првог црквеног крштења у војничкој цркви Светог Симона монаха у касарни Књаз Михаило у Нишу. Иначе, војничка црква Светог Симона монаха освећена је октобра прошле године, када су у ВС отворени и други богослужбени објекти у складу са законом о војсци, који омогућује свим припадницима ВС право на слободу вероисповести.