Настављајући, сада већ дугогодишњу, традицију, Дечја превентивна стоматологија нишког Дома здравља је прославила свога патрона – светог свештеномученика Антипу Пергамског, кога Православни Исток слави као Светитеља заштитника свих који пате од зубних болести. У православним молитвословима се налази молитва овоме Свештеномученику за оне који пате од болести зуба.
SvAntipaСвети Антипа, који се помиње у књизи Откровења као "Антипа верни сведок мој (2, 13), који би убијен код вас, где живи сотона", тј. у граду Пергаму, а кога ранохришћански писац Тертулијан помиње као зубара, страдао је од разјарених незнабожаца, властима потказан од стране лекара, поклоника бога Ескулапа, тако што је спаљен у усијаном бронзаном волу. Умро је у мукама славећи Бога с благодарношћу, молећи се за своју паству и за сав свет, све док није преминуо, 92. године после Христа.
Славски колач нишких стоматолога је освештао ректор Призренске богословије Св. Кирила и Методија у Нишу протојереј-ставрофор Милутин Тимотијевић у храму Васкрсења Христовог Хиландарског метоха у Нишу. У парохијској сали овога храма је приређено и пригодно дружење с послужењем поводом Славе. Окупљене је, у име Епископа нишког ГГ Јована, поздравио прота Милутин, пожелевши присутним славарима срећну и благословену Славу, здравља и успеха и у личном животу и професионалном раду, у исто време апелујући да, поред тога што се старамо за чистоћу уста и зуба, треба да се постарамо за чистоћу мисли и речи који из наших уста излазе.
Дечја превентивна стоматологија Дома здравља у Нишу, у сарадњи са Призренском богословијом у Нишу, Светог Антипу прославља као своју Крсну славу од 2006. године.
Овогодишњи домаћин Славе била је др Слађана Толић, а за следећу годину славски колач је прихватила др Александра Стојиљковић.