OsvecenjeУ суботу, 11. октобра, на празник светог Харитона Исповедника, Његово Преосвештенство епископ нишки господин Јован служио је свету архијерејску литургију у месту Горње Кординце надомак Прокупља. Епископ Јован је осветио новоподигнути храм светих лекара Козме и Дамјана, који је благословом Божијим и заслугом господина Стојана Цветковића, ктитора овога храма никао у овом лепом топличком крају.
Пре самог освећења извршен је опход око храма након чега је владика Јован храм осветио и служио свету службу. Епископу су саслуживали свештеници топличког, косаничког и нишког архијерејског намесништва, као и свештеници гости из Београда.
Велики број вернога народа окупио се да дочека свог Архипастира и да се испуни благодаћу у новоподигнутом храму. Литургијском слављу присуствовала је и породица ктитора, представници канцеларије Репупблике Србије за веру, као и представници Војске Србије.

Његово Преосвештенство Епископ нишки Г.Г. др Јован



Након пригодне беседе, владика Јован је ктитору храма господину Стојану Цветковићу уручио орден светог цара Константина а такође и захвалнице свим заслужним људима који су својим трудом допринели да се Крст овога храма вине високо у небо. Љубављу ктитора након свете Литургије приређена је трпеза љубави.