У уторак 05.априла 2016.године, манастир светог Николе у Куршумлији посетио је Његова Светост Патријарх српски г.Иринеј.
Патријарха српског дочекао је Његово Преосвештенство Епископ рашко-призренски г.Теодосије, заменик Епископа нишког, са свештенством архијерејског намесништва косаничког и члановима одбора за обнову ове свештене обитељи.
posetaPatrijarhaНакон обиласка светиње, у просторијама манастира одржан је радни састанак одбора за обнову Немањине задужбине.
Поред Његове Светости и Епископа Теодосија састанку су присуствовали директор Канцеларије за вере у Влади Републике Србије г. Милета Радојевић, директорка Завода за заштиту споменика-Ниш г. Елена Васић-Петровић са сарадницима, председник Општине Куршумлија г.Радољуб Видић као и директор предузећа А.Д. ,,Планинка” г. Радован Раичевић.
Након састанка, посећен је храм Преображења Господњег у Пролом Бањи, а потом у просторијама хотела одржана промоција књиге мр. Радоја Контића о Топличким Епископима, а затим и филм о обнови задужбине Стефана Немање.
У наставку, посећен је храм светих Врача Козме и Дамјана у Горњим Кординцима.