viber image 2022 04 11 11 46 30 265

У периоду од 27. марта до 10. априла 2022. године, по благослову Његовог Преосвештенства Епископа нишког и војног господина Арсенија, као и наређењу команданта 3. бригаде Копнене војске пуковника Драгана Антића, верска служба 3. бригаде је на полигону "Пасуљанске ливаде" узела учешће у одржавању вежбе "Ватрени штит 2022" у ноћним условима.

Током припреме и увежбавања, на полигону "Пасуљанске ливаде" монтиран је богослужбени простор у пољским условима, намењен за окупљање и молитву христољубивих припадника Војске Србије на полигону.

На поменутој вежби учествовало је преко 1.000 припадника Копнене војске, Ратног ваздухопловства, 72. Специјалне бригаде и 63. Падобранске бригаде.

Војни свештеници 3. бригаде и 31. пешадијског батаљона , Иван Ганић и Срђан Василијевић, заједно са помоћницима, заставником Игором Николићем и старијим водником прве класе Миланом Цветковићем, уз благодарност Богу су духовно укрепљивали и тешили припаднике на полигону, уз служење Божанствене Литургије и Литургије Пређеосвећених Дарова, помена и молебана.

Уз помоћ Божију, Здружено-тактичка вежба Војске Србије " Ватрени штит 2022" у ноћним условима успешно је реализована.


На извештају благодаримо оцу Ивану Ганићу, војном свештенику при 3. бригади Копнене војске са чином поручника.


{oziogallery 2700}