Његова Светост Патријарх српски г. Порфирије служио је Свету Архијерејску Литургију у Саборном храму Успења Пресвете Богородице у Шибенику, у Тридесет шесту недељу по Духовима, 11. фебруара 2024. године.

Његовој Светости саслуживали су Преосвећена господа Епископи: нишки Арсеније, далматински Никодим и осечко-пољски и барањски Херувим, свештенство и ђаконство из више епархија Српске Православне Цркве,  у молитвеном присуству верног народа Божијег.

Обраћајући се сабранима беседом, Патријарх српски Порфирије је рекао да се радује веома што смо сабрани у храму Пресвете Богородице на светој Литургији. Сабрани на месту и поводом догађаја који је најважнији у животу сваког човека - сабрани у храму и то због вршења свете Литургије. Света Литургија је извор и циљ нашег живота овде на земљи. Све што имамо и споља и изнутра треба да носимо у себи и да приносимо пред подножје Божије на светој Литургији, а онда и све што чинимо у својој свакодневници треба да буде прожето и надахнуто светом Литургијом свугде и на сваком месту. Пошли смо у манастир Крку поводом сутрашњег празника, поводом Света Три Јерарха, то је слава Богословије. Бог је дао да и на данашњи дан у недељу која се зове Недеља Хананејке заједно узносимо молитве Богу.

 

Извор: ТВ Храм