0002

У петак, 2. новембра ове године у манастиру Покрова Пресвете Богородице у Ђунису обављено је опело и сахрана сабрата ове свештене обитељи, јерођакона Гаврила (Велковског). Чин монашког опела предводио је архимандрит Дамаскин (Грабеж) настојатељ манастира Св.Романа у Ђунису, уз саслужење презвитера Милана Ристића - пароха витковачког и јерођакона Нектарија (Ђурић), уз присуство и појање сестринаства манастира, и сродника блаженоупокојеног оца Гаврила.

Јерођакон Гаврило (у свету Јованчо Велковски), рођен 1948. године у Републици Македонији. Од 1980. године сабрат је манастира Покрова Пресвете Богородице у Ђунису, где је примио и свој монашки постриг и ђаконско рукоположење. Услед болести која је узела маха, од 1990. године па до своје кончине, непуне три деценије свога живота отац Гаврило је провео у болници, бивајући ограничен на медицински надзор и терапије. Упокојио се мирно у својој болничкој соби, претходно примивши Свете Дарове, у четвртак 1. новембра 2018. године, у вечерњим часовима, предавши своју вишедеценијском болешћу намучену душу свом Творцу, очекујући заслужену утеху у наручју љубљеног му Христа.

Да Господ Човекољубац настани душу његову у насељима рајским, и његов подвиг и болешћу изазавано страдање овенча венцем нетрулежним и радошћу живота вечнога у Царству Небеском.

 
{oziogallery 1813}