И ове године у светојованској обитељи свечано је прослављен празник Рођења Светог Јована, Пророка, Претече и Крститеља Господњег.
Празничним бденијем началствовао је протојереј – ставрофор Миодраг Симић уз саслуживање настојатеља обитељи протосинђела Јована (Стојановића) и пароха горњоматејевачког јереја Ивана Симића. Бденију је присуствовао велики број верника. По завршетку бденија, верном народу се беседом обратио о. Миодраг подсећајући на житије славног Претече и указујући на његову велику улогу у Божијем плану спасења рода људског, као оног који је први од људи препознао и крстио „Јагње Божије, које узима на себе грехе света“(Јн. 1, 29), позивајући све сабране да подражавају његов живот, чија је основа била пост и молитва.
GMatejevacСветом Литургијом на дан рођења Св. Јована Претече началствовао је протојереј – ставрофор Благоје Станковић, који је својевремено био парох горњоматејевачки, уз саслуживање протојереја – ставрофора Миодрага Симића, настојатеља обитељи протосинђела Јована (Стојановића), јереја Драгана Станковића и јереја Ивана Симића. И ове године је велики број верних посетило ову светињу, узело учешћа у богослужењу, и на општу радост свих, велики број верника се причестио Светим Христовим Тајнама. Пригодном беседом се обратио о. Драган истичући своје задовољство што се српски народ и даље молитвено сећа великог Претече Господњег.
Одмах потом је уследила литија и резање славског колача, након чега су сви присутни узели учешћа у трпези љубави.