У уторак, 6. јуна 2023. године, у манастиру Светог Стефана у Липовцу служена је Света Архијерејска Литургија, а у наставку и опело новопрестављеном служитељу Божијем, схи-архимандриту Дионисију (Пантелићу), вишедеценијском духовнику ове свете обитељи.

Свештеним евхаристијским сабрањем началствовао је Његово Преосвештенство Епископ крушевачки г. Давид, уз саслужење Његовог Преосвештенства Епископа нишког г. Арсенија. Поред Преосвећене господе Архијереја, на Светој Литургији саслуживали су и протојереј-ставрофор Драги Вешковац, секретар Преосвећеног Епископа Давида, јеромонах Симеон (Гавриловић), настојатељ манастира Светог Николаја Мирликијског у Куршумлији, ђакон Ненад Матић и протођакон Стеван Кричка.

За певницом је појало свештенство и монаштво Епархије нишке, а храм и храмовна порта били су испуњени стотинама верних, који су дошли да се опросте са чувеним и вољеним духовником.

Након завршетка Свете Архијерејске Литургије, у манастирској порти одслужено је и опело новоупокојеном оцу Дионисију. Началствовао је Преосвећени Владика Арсеније, уз саслужење Преосвећеног Владике Давида, као и Његовог Преосвештенства Епископа полошко-кумановског г. Јоакима. Такође, саслуживало је многобројно свештенство и монаштво из више Епархија наше Помесне Цркве.

По завршетку свештеничког опела, тело оца Дионисија положено је у припремљени гроб на манастирском гробљу, на благом узвишењу изнад манастирског храма, где ће чекати Васкрсење мртвих и живот будућега века.