Дана 28.07.2014. године прослављен је празник Светих Мученика Кирика и Јулите у истоименом Манастиру у селу Смиловци. Свету Литургију је служио Арх. намесник пиротски протосинђел Мардарије уз саслуживање седам свештенослужитеља и уз присуство великог броја верног народа који се сваке године у све већем броју окупља око ове древне светиње. Литургији су такође присуствовали представници из министарства правде , управе за сарадњу с црквама и верским заједницама.

KirikiJulitaНакон свете Литургије је пререзан славски колач са сестринством ове свете обитељи на челу са Игуманијом Харитином . Потом је уз пригодну беседу Архимандрит Јован Јеленков игуман манастира Црна Река честитао Славу Игуманији и сестрама и благословио верни народ.

На трпези љубави је у име Епископа нишког Господина др.Јована представнике управе за сарадњу са црквама и верским заједницама поздравио Архијерејски намесник димитровградски протосинђел Мардарије и захвалио им на љубави и бризи коју су показали и показују када су у питању обнове верских објеката у пограничним областима наше земље.