svetislav petrovicПарох први при Храму Светог Луке: протојереј Светислав Петровић
Тел.: 063423703
Е-пошта: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Протојереј Светислав Петровић рођен је 30. јануара 1972. године у Београду од оца Радована и мајке Јонке. Основну школу завршио је у Нишу. По завшеној основној школи уписује Гимназију „Стеван Сремац“ у Нишу, а након тога Православни богословски факултет у Београду. 31. јануара 1999. године ступа у брак са Јеленом Гашевић са којом има троје деце. У ђаконски чин рукоположен је 4. априла 2000. године у храму светог Николаја у Нишу, руком Његовог Преосвештенства епископа нишког господина Иринеја и постављен за службеника Епархијског управног одбора и ђакона при храму светог Николаја у Нишу. 9. новембра 2001. године рукоположен је у презвитерски чин у храму светог Николаја и постављен на парохију у Доњој Врежини. Одлуком епископа нишког Јована, најпре бива премештен на парохију при Саборном храму, а затим на прву парохију при храму светог Луке. 10. октобра 2010. године, одликован је протојерејским чином.


Друга парохија при Храму Светог Луке у Нишу тренутно је упражњена. Опслужује је братство храма.


darko kitanovicПарох трећи при Храму Светог Луке: јереј Дарко Китановић
Тел.: 0668005007
Е-пошта: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Јереј Дарко Китановић рођен је 7. маја 1985. године у Нишу од оца Небојше и мајке Љиљане. Основну школу завршио је у Нишу. По завшеној основној школи уписује Богословију светог Саве у Београду. По завршеној Богословији уписао је Православни богословски факултет у Београду. 24. априла 2010. године ступа у брак са Мартом Цинцаревић са којом има двоје деце. У ђаконски чин рукоположен је 16. августа 2011. године у Саборном храму, руком Његове Светости патријарха српског господина Иринеја и постављен за парохијског ђакона при храму светог Николаја у Нишу
19. марта 2011. године рукоположен је у презвитерски чин у Саборном храму у Нишу и постављен за пароха у Горњем Матејевцу. 10. јануара 2014. године, благословом Његовог Преосвештенства епископа нишког Јована бива премештен на трећу парохију при храму светог апостола Луке у Нишу.

milan krstic
Парох четврти при Храму Светог Луке: јереј Милан Крстић
Тел.: 0628075760

Е-пошта: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Јереј Милан Крстић рођен је 30. априла 1980. године у Лесковцу, од оца Предрага и мајке Љиљане. Основну и средњу школу завршио је у Лесковцу, након чега уписује Православни богословски факултет у Београду. 29. јуна 2013. године ступа у брак са Јованом Вељковић са којом има једно дете. У ђаконски чин је рукоположен 13. јула 2013. године у храму светих Апостола Петра и Павла у Турековцу, руком Његовог Преосвештенства епископа нишког господина Јована и постављен за парохијског ђакона при храму светог Николаја Мириликијског у Нишу. У презвитерски чин рукоположен је 31. маја 2015. године и постављен за пароха орљанског. Од 1. фебруара 2020. године опслужује парохију трећу при храму светог Луке.




протођакон Драган Стаменковић
тел. 0606231515
Е-пошта: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.