jovan glisovicПарох први пиротски: јереј Јован Глишовић
моб.: - 065/64-92-486
Е-пошта: -
Свештеник Јован Глишовић, рођен је у Грачацу (Хрватска). Основну школу завршио је у селу Темска код Пирота, а потом и богословију светих Кирила и Методија у Призрену. Уписао је Богословски факултет СПЦ у Београду. На одслужење војног рока одлази 1988.године. По завршеном војном року ступа у брак са Данијелом са којом има двоје деце. Рукоположен је у ђаконски чин у Темској и постављен је за пиротског ђакона, благословом епископа нишког господина Иринеја. Као ђакон службовао је и као службеник Црквеног суда и епархијски ђакон у Нишу до 1997. године. Крајем 1997. године рукоположен је за свештеника и постављен за пароха прве пиротске парохије.

petar krstic
Парох четврти пиротски: јереј Петар Крстић
Тел.: 0648004723
Е-пошта: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Јереј Петар Крстић рођен је у Београду 20. септембра 1970. године, од оца Илије и мајке Мери Крстић. Због очевог службовања живео је у Прагу и тамо завршио основну школу. Након завршене Прве београдске гимназије, одслуженог војног рока, завршио је Богословски институт и потом уписао и завршио практични смер на Православном богословском факултету у Београду. Ожењен је Милицом Станојевић из Ниша, са којом има двоје деце. 2013.године добија пријем у Нишку епархију. 20. октобра 2013. године рукоположен је у чин ђакона у месту Бошњаце код Лесковца. На дан свете Петке, 27. октобра 2013. године у Нишу, Преосвећени владика нишки, господин Јован, рукоположио га је у чин свештеника и поставио на Изворску парохију пиротског намесништва. 

miljan panicПарох пети пиротски: јереј Миљан Панић
Тел.: 0642838865
Е-пошта: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Јереј Миљан Панић рођен је 04. октобра 1973. године у Пироту, од оца Камена и мајке Снежане Панић. Основну и средњу школу завршио је у Пироту. Дипломирао је на Богословском факултету СПЦ 2004. године. Као катихета радио је у пиротским основним и средњим школама од 2002. до 2012. године. Рукоположен је најпре у чин ђакона, а затим и свештеника исте године и постављен за пароха изворског у пиротском намесништву. На парохији изворској проводи кратко време и благословом Његово Преосвештенства епископа нишког господина Јована бива постављен за старешину и петог пиротског пароха при храму Рождества Христовог у Пироту.