DSC 0006

У суботу, 16. априла 2022. године, у навечерје празника Уласка Господа Исуса Христа у Јерусалим, који је у нашем народу познат и као празник Цвети, Његово Преосвештенство Епископ нишки г. Арсеније началствовао је празничним богослужењем у нишком Саборном храму Силаска Светог Духа на Апостоле.

Преосвећени Епископ је прво осветио врбове гранчице, припремљене за ову празничну прилику. По освећењу, врбове гранчице су подељене присутним верним, првенствено многобројној деци, којима машући подсећају на догађај Христовог уласка у Свети Град, када су сабрани Јудеји, уз присуство великог броја деце, палминим гранчицама махали дочекујући Господа.

Потом је уследила свечана литија која је, кренувши од Саборне цркве, прошла главним улицама Ниша, након чега се поворка поново вратила у храм.

По повратку у цркву, уследило је празнично бденије, на коме су Његовом Преосвештенству саслуживали протојереј-ставрофор Бранислав Цинцаревић, старешина Саборног храма, протојереј Борислав Стаменковић, парох трећи нишки, протођакон Ђорђе Филиповић и протођакон Стеван Кричка.


{oziogallery 2702}