У недељу, 13. октобра 2024. године, у нишком Саборном храму Силаска Светога Духа на Апостоле свечано су дочекани првојерарси двеју сестринских Цркава, Његова Светост Патријарх српски г. Порфирије и Његово Блаженство Архиепископ охридски и македонски г. Стефан.

У присуству мноштва народа, свештенства, монаштва, представника цивилних и војних власти, уважене госте је дочекао Његово Високопреосвештенство Митрополит нишки г. Арсеније.

По дочеку у храмовној порти, у Саборној цркви је одслужен свечани чин доксологије Блажењејшем Архиепископу Стефану.
Бираним речима братске љубави, Високопреосвећени Митрополит Арсеније поздравио је Његово Блаженство, пожелевши му добродошлицу у Град Ниш и Епархију нишку, једну од најстаријих Епархија Српске Православне Цркве.

У духу благодарности, Његовом Високопреосвештенству отпоздравио је Архиепископ Стефан, срдачно говоривши и о данима младости, које је као војник провео у овоме граду.

Доксологији су присуствовали и Високопреосвећена господа Митрополити – преспанско-пелагонијски Петар и дебарско кичевски Тимотеј, као и Преосвећена господа Епископи – пакрачко-славонски Јован, будимљанско-никшићки Методије и хераклејски Климент.


На фотографијама благодаримо Михајлу Лазаревићу и Александру Ранђеловићу.  

 

 

Други део фотографија: