У среду, 11. јануара 2023. године, у храму Часнога Крста на нишком Новом Гробљу, Његово Преосвештенство Епископ нишки г. Арсеније служио је свештеничко опело новопрестављеном служитељу Божијем, протојереју-ставрофору Николи Божанићу, некадашњем економу Богословије Светих Кирила и Методија, који се упокојио на дан празника Светог Великомученика Стефана, 9. јануара 2023. године, у 84. години живота.

Преосвећеном Епископ саслуживало је мноштво свештенства са разних страна, који су, као и многобројни народ, дошли да се опросте са од свих поштованим протом Николом.

Прота Никола Божанић остаће упамћен као велики добротвор Призренске Богословије, јер је његовим трудом и залагањем током ратног вихора на самом крају прошлога столећа, успешно сачувана и у Ниш пребачена библиотека Богословије, са око 15 000 књига. Такође, поред спасавања библиотеке, трудио се и да у Богословији збрине мноштво избеглица из Призрена и околине, који су тако добили прилику да се спасу од невоља које су их окруживале.

По преласку у Ниш, награђен је од стране Управе Богословије, а 2018. године, одликован је и од стране Преосвећеног Владике.

Вечан му спомен!