NiskaBanja          Празник Вазнесење Господње и ове године је свечано и молитвено прослављан у храму Св. Пророка Илије у Нишкој Бањи. Свету Литургију служио је протојереј-ставрофор Радован Петровић, а саслуживали су му протојереј-ставрофор Мирољуб Стојановић, протојереј Светислав Петровић, протонамесник Хранислав Јовановић протонамесник Дејан Милошевић, протонамесник Мирослав Бошњак и војни свештеник јереј Иван. Певницу су водили нишки богослови на челу са професором јерејем Стефаном Цинцаревићем, а на крају Свете литургије присутном народу обратио се протојереј-ставрофор Радован Петровић, указујући на смисао и величину празника Вазнесења Господњег. Поред великог броја народа Светој Литургији присуствовали су припадници војске Републике Србије, КУД „Никола Тесла“ и велики број ученика О. Ш. „Иван Горан Ковачић“, који су са својим учитељима и ове године допринели празничној атмосвери.

          Након Свете Литургије организована је Литија кроз бањски парк до дрвета записа, где је обављен чин освећење водице и резања славског колача. Литија је од записа кренула према општини Нишка Бања, где је по први пут ипред општине очитана молитва и призван благослов Божији новом општинском руководству.

          По повратку у црквену порту КУД „Никола Тесла“ извело је пригодан програм сплет народних игара, након изведеног програма сви присутни су позвани на послужење које је организовано трудом братства Св. Пророка Илије. Трпезу љубави приредио је домаћин славе Томислав Гроздановић из Нишке Бање, а за новог колачара идуће године пријавила се Стана Бранковић из Нишке Бање.