ZitoradjaЦрквена и општинска слава Сабора Светих Апостола Петра и Павла у Житорађи почела је Светом Литургијом у истоименом Храму. Светом Литиргијом началствовао је дугогодишњи житорађски парох високопречасни протојереј Милан Роглић из Прокупља уз саслуживање гостију из Ниша, Кочана, Лебана и житорађских пароха. Својим умилним гласовима богослужење су пратила наша деца са својим вероучитељима, уз молитвено учешће верног народа, општинског руководства и службеника. Беседу на Јеванђеље произнео је Отац Трајко.
По завршетку Свете Литургије освећена је водица и пререзани славски колачи. Овогодишњи колачар био је Господин Иван Станојевић из Житорађе, који се потрудио за трпезу љубави. Црквена општина Житорађа доделила је Грамате захвалности Господину Милану Мирковићу, вероучитељу из Београда и Господину Влади Марјановићу, професору музике који нам годинама помажу. Општинске власти, на челу са председником СО Житорађа Мирославом Здравковићем наградили су ученике генерације основне и средње школе и поделили Грамате захвалности заслужним грађанима. Овогодишњу Петровданску повељу добио је доктор Дејан Миљковић, физијатар ВМА. Након доделе уследио је кратак културноуметнички програм и трпеза љубави за све вернике.
У поподневним сатима у порти Храма организован је културноуметнички програм: дечији црквени хорови Цркве Свете Петке из Доње Расоваче и Цркве Светих Апостола Петра и Павла из Житорађе, наши фрулаши и организована је прва смотра фолклора Општине Житорађа, где је узело учешће више од стотину деце. Радост празника и благослов Светих Апостола Петра и Павла понели смо својим домовима.