DSC 0019У петак 4. септембра 2020. године, Његово Преосвештенство Епископ нишки Г. Арсеније посетио је Медвеђу.

Преосвећеног Владику у храму посвећеном празнику Вазнесења Господњег дочекали су: јереј Иван Марковић, архијерејски намесник јабланички, јереј Драган Илић, парох сијаринскобањски и јереј Бобан Вуковић, парох медвеђски.

Повод посете Његовог Преосвештенства Медвеђи био је уручење поклона ђацима Основне школе „ Горња Јабланица“ за почетак нове школске године у сарадњи са чланицама Кола српских сестара из Лесковца. Поклоне су добиле и друге Основне школе које се налазе у општини Медвеђа чији су директори дошли да их у име њихових ђака преузму како би им поделили. Чланице Кола српских сестара из Лесковца и Епархија нишка са својим Епископом сваки Божић, Васкрс и почетак школске године уз мали знак љубави и пажње обележе са децом из Медвеђе.

После поделе поклона директорка Основне школе госпођа Славица Ђонић организовали је мали пријем у зборници школе као знак захвлности на подршци. Овом пријему присуствовао је и предсеник општине Медвеђа господин др Небојша Арсић. Током срдачног пријема госпођа Ђонић упознала је Преосвећеног Владику као и све присутне са свим искушењима која чекају професоре и ђаке у овој школској години проузроковане пандемијом вируса Ковид 19.

Након Основне школе, Преосвећени Владика је посетио храм Светог Пантелејмона у селу Газдаре. После села Газдаре, Његово Преосвештенство обилази село Гајтан. У овом селу Владика је посетио храм Светог Илије, испред храма су га дочекали мештани са којима је Преосвећени разговарао о обнови ове светиње. Преосвећени Владика је у селу Гајтан посетио две потребите породице и уручио им помоћ како би им барем на кратко олакшао свакодневицу. Након уручења помоћи потребитима Преосвећени Владика је посетио храм Светих Апостола Петра и Павла у Бучумету.

Своју посету медвеђској парохији Преосвећени Владика завршио је у храму Свете Преподобномученице Параскеве у Бошњацу, седишту архијерејског намесништва јабланичког чијем намесништву припада Медвеђа.
{oziogallery 2307}