У четвртак, 26. октобра 2023. године, Његово Преосвештенство Епископ нишки г. Арсеније посетио је Медвеђу.

Повод посете било је усељење још три породице у своје нове домове, подигнутих уз помоћ средстава обезбеђених од стране Верског добротворног старатељства Епархије нишке "Добри Самарјанин" и Хуманитарне организације "Наши Срби" из Чикага. Подсетимо, током ове године је у Медвеђи изграђено пет кућа за потребите вишедетне породице, на иницијативу Епархије нишке и њеног Верског добротворног старатељства "Добри Самарјанин", а уз сарадњу са општином Медвеђа, као и са многим хуманитарним организацијама и хуманим људима који су дали свој допринос и узели учешћа у овој великој акцији.

Пре доласка у Медвеђу, Преосвећени Владика се у Лебану састао са председником општине Иваном Богдановићем, разговаравши овом приликом о текућим дешавањима у овом крају, као и о унапређењу сарадње у предстојећим пројектима.

Кров над главом добиле су породице Богдановић, Анђелић и Премовић. Данашњим усељењем успешно је испуњен овогодишњи план изградње пет нових кућа за социјално угрожене вишедетне породице из Медвеђе. Пет кућа сада користи пет медвеђских породица, са укупно шеснаесторо деце.

Преосвећени Епископ и председник општине Медвеђа Драган Кулић изразили су своје задовољство успешним окончањем пројекта, као и наду да ће се са оваквим подухватима наставити и у скоријој будућности.