Дечје-омладински хор НЦПД "Бранко" из Ниша поново је доказао свој таленат и харизму на међународној сцени. На позив Универзитета у Алба Јулији, а са благословом Његовог Преосвештенства Епископа нишког г. Арсенија, хор је заједно са диригентом госпођом Јованом Микић на позорницу донео јединствену атмосферу и унео радост у срца румунске публике.

У понедељак, 13. маја, у Великој сали Теолошког факултета, дечје-омладински хор "Бранко" представио је богат и разноврстан репертоар, укључујући дела еминентних српских композитора као што су Стеван Стојановић Мокрањац, Корнелије Станковић и Јаков Милутиновић.

Ова посета представља значајан моменат за дечији хор "Бранко", не само у погледу уметничког израза, већ и у дугорочном културном и образовном смислу. Интеракција са румунском публиком и дељење српске духовне музике обогатили су културну размену између две земље.

Интересантно је нагласити да је град Алба Јулија, некад познат као Ердељски Београд, сада административни центар округа Алба у Румунији. Ова историјска веза додатно усмерава значај овог наступа.

После изузетног наступа у румунском граду Алба Јулија, дечји хор "Бранко" из Ниша наставио је своју културну мисију и посетио историјски значајни град Темишвар, град са богатим српским духовним, националним и културним наслеђем.

Као духовна и организациона подршка, на пут је са младим нишким талентима ишао и свештеник нишког Саборног храма, протојереј-ставрофор Ненад Микић.

Дечје-омладински хор "Бранко" наставља да остварује своју мисију да преноси духовност, радост и емоције кроз музику, не познајући границе и спајајући срца различитих култура.

 

На извештају благодаримо господину Здравку Стојнићу, PR-у НЦПД "Бранко".