У петак, 31. маја 2024. године, на дан 215. по реду годишњице боја на Чегру, Његово Преосвештенство Епископ нишки г. Арсеније служио је Свету Архијерејску Литургију у богослужбеном простору нишке Војне болнице, у капели посвећеној Светим Врачима Козми и Дамјану.

Преосвећеном Епископу саслуживали су протојереј Миодраг Павловић, Архијерејски намесник први нишки, протојереј Ђорђе Димић, војни свештеник, јереј Александар Миловановић, војни свештеник, протонамесник Димитрије Петровић, парох други при храму Светог Оца Николаја у Нишу и ђакон Никола Ераковић.

Након Свете Евхаристије, учињен је кратки литијски ход ка Ћеле кули, где је одслужен помен војсковођама и војницима палим на бранику вере и отаџбине, јунацима чегарског боја, који су својим страдањем испунили јеванђељски максимум љубави, по речи Господњој:

"Од ове љубави нико нема веће, да ко живот свој положи за пријатеље своје." (Јн. 15, 13)

Ћеле кула и данас, након више од два века, стоји као подсетник на цену слободе плаћену од стране наших предака. Иако је данас, зубом времена окрњена, доста мања него што је то био случај почетком 19. века, када су у њу узидане 952 лобање посечених устаника, она и даље представља сабласни споменик тешких времена у којима је наш народ живео, борио се и извојевао своју слободу и име.