IMG fee82e4095a8d50a0774c83e45e82c2a V

       У уторак, 2. новембра 2021. године, Његово Преосвештенство Епископ нишки г. Арсеније посетио је Лесковац, где је дочекан од стране локалног свештенства, градских власти и верног народа.

         Повод посете био је обилазак новог храма Светог Симеона Мироточивог у Лесковцу, у коме су окончани подни радови. Овим је направљен један велики корак у изградњи ове светиње, којој тек предстоји да засија својим пуним сјајем, како и доликује, будући да је посвећена једном од највећих изданака нашег православног рода. Преосвећени Владика сусрео се овом приликом и са градоначелником Града Лесковца Гораном Цветановићем, са којим је разговарао о даљим подухватима и учествовао конференцији за новинаре. Град Лесковац, као и до сада, наставља да помаже да храм Светог Симеона, који је још увек у изградњи, заиста засија, те да тако постане још један од симбола Града, још један драгуљ у круни знаменитости које постоје у овом крају. Његово Преосвештенство је, у име лесковачког свештенства и верног народа, али и у име целокупне Епархије нишке, заблагодарио господину Цветановићу и Граду Лесковцу на свесрдној помоћи у извршењу овако значајних подухвата, који се граде у славу Божију и свих светих, на корист и изграђивање садашњих генерација, а на понос и пример нараштајима који долазе. 

              
Велелепни под је тако завршен, а радови на новом храму се настављају, са надом да ће, уз Божију помоћ и допринос добрих људи, нова лесковачка светиња бити достојно завршена. Такође, посећен је и парохијски дом у Лесковцу, који се тренутно реновира, а где су у току фасадни радови. По окончању радова на екстеријеру зграде, и она ће добити достојанствен изглед, прикладан месту на коме се налази.

{oziogallery 2582}