(прослава Божићних празника у храму Рождества Христовог у Пироту)

pirotBozicУ молитвеном расположењу и окићеној цркви по којој је расута слама као у Витлејемској пећини, у храму Рождества Христовог у Пироту свечано је прослављено Бадње вече. Након богослужења и литије запаљен је бадњак и ломљена је чесница са златником. И поред веома хладног времена у прослави је учествовало много народа и деце.

Сутрадан је, веома свечано и како доликује најрадоснијем празнику уједно и храмовној слави, прослављен Божић у Божићном храму. Божићну Литургију служило је свештенство храма Рождества Христовог а одговарала је певница са децом певачке дружине “Емануил”. Причестило се велики број верних, а након литије око храма пререзан је славски колач. Овогодишњи колачар Ненад Ђорђевић у име Спортског центра предао је колачарство Мишку Ћирићу, руководиоцу Дома културе у Пироту. На крају је послужен већ традиционално веома укусан гулаш и друго послужење.

Другог дана Божића, на празник Сабора Пресвете Богородице, Његово Преосвештенство Епископ нишки Господин Јован служио је свету архијерејску Литургију у нашем храму. Њему је саслуживало свештенство пиротског намесништва. Верни народ окупио се у великом броју да дочека свог Архијереја који је на крају свете Службе све поздравио радосним божићним поздравом и надахнуто беседио. Љубаљу управе храма приређена је гозба љубави.

Све актуелне догађаје везане за нашу цркву можете пратити на нашој интернет адреси: www.staracrkvapirot.blogspot.com.